nynas_logga.png
Om bageriet | Om brödetOm produktionenBRCKundernaOrder / Beställning | Brödleverans

frontpage-flip

Bageriet ligger i den natursköna östersjökustens pärla, Nynäshamn söder om Stockholm.
Bageriet har ägs sedan fyra generationer av familjen Björkman.
Bageriet är numera ett dotterbolag till Originalbagarn, med fortsatt ledning av den fjärde Björkman-generationen.
Kika gärna i vår nya broschyr som finns till höger.

OM BAGERIET

bild_bageriet1
Brännkyrka Bageriaktiebolag
bild_bageriet2
Stuvsta bageri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRADITION OCH NYTÄNK GÅR HAND I HAND

I en föränderlig värld är det emellanåt skönt med en trygg hamn. Nynäsbageriet, med anor från slutet av 1800-talet, har under många år utvecklat en produktion som går hand i hand med våra kunders ambitiösa önskemål. Flexibel anpassning präglar vårt förhållningssätt. Tillsammans med ledande butikskedjor och grossister i varierande storlek formar vi moderna bageriprodukter. Och vi uppskattar utmaningar. Ingen order är för stor eller för liten.

 

OM BRÖDET

Kanelsnäckor, formbröd, frukostbröd, langos, panpizzabottnar, focaccia och kaffebröd är några av våra specialiteter, men räckvidden är större än så. Vi arbetar med surdeg och skållningar och har ett mycket välbalanserat sortiment med osötat och fiberrikt bröd. När det är säsong gör vi självklart alla de traditionella sorterna som vörtlimpa och lussekatt.

KUNDERNA

Vår största kundkrets finns inom butikskedjor och grossister. Frystransporter sker inom hela Sverige och övriga Norden.
Allt från grossister som ställer höga krav på volymer, flexibilitet och kvalitet samt kommuner och landsting som ställer krav på produktsäkerhet, EDI och ett brett sortiment. Storkök och macktillverkare beställer också mycket från oss.
Våra produkter marknadsförs i eget varumärke samt egna märkesvaror s.k. EMV.

Under 2015 omsatte Nynäsbageriet 40,9 mkr. 95 procent av försäljningen hade gått via fryslager och 5 procent färskt. Totalt så bestod 92 procent av produktionen tillverkad i våra kunders egna märkesvaror EMV.

OM PRODUKTIONEN

Med 35 anställda har Nynäsbageriet idag en genomsnittlig produktion på 50 ton/vecka. Kapaciteten i vår anläggning motsvarar det tredubbla. Vi producerar till exempel över 20 miljoner kanelbullar om året. På många sätt förenar vi tradition med nytänkande teknik. I två tunnelugnar lotsar vi produkter genom två helt automatiserade linjer. Via vårt digitala kvalitetssystem kan vi följa allt mätbart som temperaturer, vikt, färger, proportioner och tillverkningsprocessen att göra. Allt övervakas över ca 20 kameror som följer produktionens flöden. På så sätt möter vi beställarens tydliga förväntningar på slutprodukten.

BRC

BRC Globala standarden för livsmedelssäkerhet (Global Standard for Food Safety) har utvecklats av British Retail Consortium (BRC), som är en organisation för de största detaljhandelskedjorna i Storbritannien. Standarden är godkänd av detaljhandelsorganistationen Global Food Safety Initiative (GFSI). Nynäsbageriet har varit BRC-certifierade sedan 2010.

ORDER / BESTÄLLNING

Vid telefonkontakt (tel: 08-520 175 65) är det oftast Helena eller Birgitta som svarar. De tar emot dina order eller slussar dig vidare. Vi har orderstopp kl. 13:00 för leverans nästkommande vardag. Vi har telefontid mellan klockan 08:00-16:00.

Skicka gärna din order med e-post till order@nynasbageriet.se. Det går även bra att faxa din beställning på 08-52010460. Efter klockan 17:00 kopplas vår telefonsvarare in, det går att lämna din order där.

Nynäsbageriet ligger långt framme med elektronisk ordermottagning och fakturering (EDI), vilket brukar vara det självklara beställningsalternativet för butikskedjor, större grossister och kommunala färskbrödsavtal.

BRÖDLEVERANS

Färskbrödsleverans i Stockholm med omnejd sker med en av företagets lastbilar.
Frystransport sker i samarbete med Bring Frigoscandia.